Nominaties Golden globes

Kansen voor Paul Verhoevens ‘Elle’ en actrice Isabelle Huppert

Paul Verhoeven is met zijn film Elle genomineerd voor een Golden Globe Award. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. Hij dingt mee naar de prijs voor beste buitenlandse film. Andere genomineerden voor die prijs zijn de Duitse film Toni Erdmann, het Franse Divines, het Chileense Neruda en The Salesman uit Iran. Ook Verhoevens hoofdrolspeelster Isabelle Huppert maakt kans op een Golden Globe als beste actrice in een dramafilm. De Golden Globes worden op 8 januari uitgereikt door de Hollywood Foreign Press Association. Elle werd eerder genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes en is de Franse inzending voor de Oscars 2017, maar daarvoor zijn de definitieve nominaties nog niet bekend. Bij de Golden Globes gingen de meeste nominaties naar de romantische musical La La Land: zeven. Voor beste dramafilm maken onder meer oorlogsfilm Hacksaw Ridge en moderne western Hell or High Water kans. (NRC)

    • Joram Bolle