Recensie

Leer programmeren met de Powerpuff Girls

Glitch Fixers: Powerpuff Girls lijkt op een standard platformspel. Je bestuurt een van de drie Cartoon Network-heldinnen – de mierzoete Bubbles, de verantwoordelijke Blossom of de stoere Buttercup – in tweedimensionale levels waar je alle monsters moet uitschakelen. Net zoals in de gelijknamige tekenfilmserie. Deze game is uniek in de uitvoering. In plaats van knoppenrammen moet je strategisch bedenken hoe je de vijanden verslaat, want de actie is turn-based. Je voert de acties (een stap naar links of rechts, vechten, springen etc.) van je heldin van tevoren in, in een lange reeks. Daarna voert een van de supermeisjes ze uit. Hoe langer de reeks, des te meer punten je verdient. Maak je een fout, dan moet je opnieuw de bewegingen op een rij zetten. Misschien gaat er al een belletje rinkelen: Glitch Fixers: Powerpuff Girls leert de speler op een subtiele manier programmeren. De game van Cartoon Netwerk is meer dan vrolijk en prachtig vormgegeven tijdverdrijf, en dat is verfrissend. Zeker voor een spel dat gratis en voor niks te downloaden is.

    • Hans Klis