integriteit

Fraude bij gemeente Amsterdam aanzienlijk groter dan bekend

Het aantal fraudegevallen bij de gemeente Amsterdam is groter dan de vier die tot nu toe bekend waren. Over een periode van vier jaar zijn 32 meldingen van fraude onderzocht; 19 ervan bleken terecht. Dat heeft geleid tot negen ontslagen. Het ging om onder meer diefstal, corruptie, belangenverstrengeling, uitkeringsfraude en verduistering. Dat blijkt uit een lijst met integriteitsschendingen die burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) dinsdag naar de gemeenteraad heeft gestuurd, nadat De Telegraaf om die lijst had gevraagd met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Van der Laan noemt het aantal fraudes „aanzienlijk”. Zo leed Amsterdam zo’n 250.000 euro schade doordat een medewerker van een gemeentedienst via zijn eigen bedrijf facturen stuurde voor niet-uitgevoerde werkzaamheden. (NRC)

    • Auteur Onbekend