Recensie

Goed spel met vrijheid, maar ook veel reclame

Mobiele games We kunnen maar beter gewend raken aan ruimteslagen, voor als onze planeet op is. Dat kan met Solar Siege. En wie heersen dan over onze maatschappij? Vrouwen. Zoals in Glitch Fixers.

De ruimte is een kille plek. Niet alleen omdat het kwik daar het absolute vriespunt kan bereiken, maar ook omdat iedereen het altijd op je gemunt heeft. In Solar Siege is het niet anders. Hier geen zuur bloed druipende buitenaardse wezens die je uiteenrijten of micro-organismes die de lichamen overnemen van astronauten. Hier zijn het piraten zonder gezicht of naam die jouw ruimtemijnoperaties willen opblazen en jouw kostbare kristallen willen stelen. Samen met je schip Excaliber reis je door de diepste krochten van het heelal op zoek naar winst en beschutting van criminelen. Solar Siege is in essentie een torenverdedigingsspel a la Clash Royale, alleen een stuk minder lineair. Je bouwt mijnen, scheepswerven en verdedigingstorens in het grote speelveld die je met elektriciteitslijnen aan je schip verbindt. Hoe verder je komt, hoe meer gebouwen je kunt opbouwen. Solar Siege geeft een innovatieve draai aan een oudbakken genre. De achttien campagnes bieden veel speelplezier, maar jammergenoeg ook veel advertenties.

    • Hans Klis