Recensie

Duidelijk afgekeken van die besnorde loodgieter

Super Cat Bros is een regelrechte kloon van Super Mario World op de Super Nintendo, en dat is prima. Net zoals in het Nintendo-spel moet je de hoofdpersoon – in dit geval een stoere kat in plaats van een loodgieter – door grote tweedimensionale werelden loodsen. Het uiterlijk is dan wel afgekeken van een dat belangrijke, Japanse popcultuuricoon, het verhaal is afgeleid van Angry Birds. Zes katten op zoek naar hun vriendje worden uit de lucht geschoten door kwaadaardige apen, die je weer moet verslaan. Ontwikkelaar FDG Entertainment probeert de overeenkomsten met hun inspiratiebronnen niet te verbloemen. De enige manier waarop Super Cat Bros echt fris aanvoelt, is de besturing. Met maar twee knoppen tot je beschikking, leer je gaandeweg nieuwe combinaties om ingewikkelde acties uit te voeren: rennen, klimmen, springen etc. De schattige anime zal liefhebbers van het genre (en van katten) aanspreken. Maar wie liever wat meer diepgang zoekt in mobiele games, zal al snel merken dat het glazuur op zijn of haar tanden begint te barsten door al deze digitale zoetigheid.

Teksten:
    • Hans Klis