An Inconvenient Truth II

Nieuwe klimaatfilm Al Gore in première tijdens Sundance

De nieuwe klimaatfilm van Al Gore zal tijdens het Sundance Film Festival in januari in première gaan. Het is de opvolger voor zijn eerdere film An Inconvenient Truth. Gore won daarmee in 2006 de Oscar voor Beste Documentaire. Een jaar later won hij ook de Nobelprijs voor de Vrede. Dat de voormalig Amerikaanse vicepresident aan een nieuwe film werkt, is geen verrassing. Over de documentaire zei hij in het persbericht: „Nu meer dan ooit moeten we ons richten op de oplossingen voor de klimaatcrisis. En er is reden tot hoop. De oplossingen zijn er.” De film, die nog geen naam heeft, zal vermoedelijk in de loop van 2017 ook in de bioscopen gaan draaien. De klimaatfilm wordt, net als An Inconvenient Truth, uitgebracht door Paramount Pictures. (NRC)