Zwemmen

Goud voor ‘Kromo’ op 50 meter vrije slag bij WK kortebaan

Ranomi Kromowidjojo heeft zondagnacht in Windsor haar titel als wereldkampioene op de 50 meter vrije slag succesvol verdedigd. Ze versloeg met een tijd van 23,60 de Italiaanse Silvia Di Pietro en de Amerikaanse Madison Kennedy. Dit is haar vijfde medaille op het wereldkampioenschap kortebaanzwemmen dit jaar. De Deense Jeanette Ottesen behaalde met haar vierde plek een teleurstellend resultaat: zij werd vooraf als de voornaamste tegenstander van Kromowidjojo gezien. In plaats daarvan belandde zij met een tijd van 24,00 naast het podium. Kromowidjojo is tevreden met het resultaat, zei ze tegen persbureau ANP. „Zes jaar geleden won ik het voor het eerst en het lukt nog steeds.” (NRC)

Jonge zwemploeg pagina S4
    • Len Maessen