Windenergie

Shell mag tweede windmolenpark Borssele gaan aanleggen

Een door Shell geleid consortium mag het tweede windmolenpark bij Zeeland gaan aanleggen, maakte minister Kamp (Economische Zaken, VVD) maandag bekend. Het park, 22 kilometer uit de kust, krijgt een capaciteit van 700 megawatt, genoeg om een miljoen huishoudens van stroom te voorzien. De kostprijs per kilowattuur wordt 5,45 cent. De aanbesteding voor het eerste windmolenpark werd eerder gewonnen door het Deense Dong, met een kostprijs van 7,27 cent per kilowattuur. Kamp spreekt dan ook van een „prijsdoorbraak”, het gevolg van onder meer de lage rente, de grote concurrentie en innovatie. Tot 2023 moeten er ook nog drie grote parken voor de Hollandse kust komen. (NRC)

Shell bouwt windpark Borssele pagina 19
    • Auteur Onbekend