Vertraging op de weg door dichte mist

Het KNMI waarschuwt voor lastige omstandigheden in het midden en zuiden van het land. De A5 en A59 zijn afgesloten na ongelukken.

Op de Nederlandse snelwegen zijn maandagochtend een aantal ongelukken ontstaan vanwege mist. Automobilisten moeten rekening houden met vertraging. Dat meldt persbureau ANP. De snelwegen A59 en A5 zijn afgesloten door ongelukken en vanwege de dichte mist mogen sommige spitsstroken niet open.

Op de A5 ging het mis vanaf Hoofddorp naar Amsterdam. De A59 werd ter hoogte van Fijnaart afgesloten na een ongeluk met een bestelbus. De Verkeersinformatiedienst (VID) adviseert om te rijden via Bergen op Zoom of Roosendaal.

Op de A27 van Breda naar Utrecht klapten drie auto’s op elkaar in de dichte mist. Op de A12 bij Gouda en Nootdorp zijn de spitsstroken gesloten, net als op de A15 bij Rotterdam.

    • Sjoerd Klumpenaar