Robben en Van der Vaart ten spijt: een wereldgoal uit Kroatië is de mooiste

Rafael van der Vaart herinnerde ons er dit weekend aan dat hij nog voetbalt en ook Arjen Robben, Lionel Messi en zelfs Zakaria Bakkali doken op.

Arjen Robben scoorde voor het tweede weekend op rij - en op niet onverdienstelijke wijze - en had zodoende een aandeel in het heroveren van de koppositie in de Bundesliga door Bayern. En in Spanje dook de ooit zo veelbesproken Zakaria Bakkali in positieve zin op.

In België knalde Yasinne El Ghanassy (KV Oostende) de bal prima in de touwen en Rafael van der Vaart - hij maakt geen enkele wedstrijd vol voor FC Midtjylland - scoorde dit weekend z’n tweede in Deense dienst.

En dan Messi. Het was eindelijk weer eens swingend wat Barça liet zien dit weekend. ‘Leo’ had op bezoek bij Osasuna in de eerste helft al een heerlijk passje verstuurd dat helaas geen passend vervolg kreeg van Luis Suárez. In de slotseconden van het duel tekende Messi voor z’n tiende competitiegoal van het seizoen. Ach, het waren maar vijf verdedigers en een doelman die om hem heen stonden.

3. Stefano Okaka (WATFORD v Everton 1-1)

Okaka, onder volgers van het Belgisch voetbal bekend van zijn jaar bij Anderlecht vorig seizoen, werd deze zomer naar de Premier League gehaald door Walter Mazzari. Hoewel hij in Brussel direct topschutter werd, moest hij na één jaar al weg: te dik. Zo af en toe mag hij bij Watford meedoen, zo ook dit weekend toen hij een nieuwe nederlaag voor Ronald Koeman inluidde:

2. Jeff Hendrick (BURNLEY v Bournemouth 1-0)

Hoewel Carlitos (FC Sion) een heel behoorlijke poging deed, gaan wij toch voor Hendrick. Hij was een van die dappere Ieren die op Euro 2016 verrassend de leiding namen in de achtste finales tegen gastland Frankrijk. Moegestreden - want met tien man - werden The Boys in Green alsnog uitgeschakeld maar Jeff hield er een transfer naar Burnley aan over. In een direct duel om wie het beste aan de degradatiestreep weet te ontsnappen hanteerde Hendrick tegen Bournemouth de no-nonsense aanpak:

1. Hilal Soudani (DINAMO ZAGREB v NK Lokomotiva 3-1)

Heerlijk. Het is zo’n bal waarvan je als speler weet dat het een wereldgoal gaat worden zodra die de pantoffel verlaat. Perfect geraakt, de timing klopt, de plof van het contact tussen de knikker en de wreef klinkt zoals Ad van Gils dat vroeger in Snelle Jelle beschreven zou hebben. Dan weet je dat het goed zit. Hilal Soudani uit Algerije: zo raakt hij ‘m nimmer meer.