Horeca Twee Michelinsterren voor restaurant Tribeca in Heeze

Nederland heeft er een nieuw tweesterrenrestaurant bij: restaurant Tribeca in Heeze. Vijf restaurants kregen dit jaar één Michelinster toegekend. In totaal zijn er aan 106 restaurants sterren uitgereikt, één minder dan vorig jaar.

Bij Tribeca bleek de combinatie van chef-kok Jan Sobecki van het voormalige tweesterrenrestaurant Chapeau! en de locatie van voormalig tweesterrenrestaurant Boreas opnieuw goed genoeg voor twee sterren. De organisatie schrijft over Sobecki dat hij een chef is „wiens stijl je meteen herkent. Zijn bereidingen zijn evenwichtig, elke hap is verfijnd en bezorgt een fantastische smaakbeleving.”

De absolute top van de Nederlandse gastronomie zijn nog steeds Jonnie Boer en Jacob Jan Boerma. Hun restaurants De Librije (Zwolle) en De Leest (Vaassen) blijven de enige twee driesterrenrestaurants . De vijf restaurants die een ster kregen zijn de Amsterdamse restaurants Bolenius, MOS en RIJKS@, Cucina del Mondo uit Heerlen en Noble uit Den Bosch. NRC-recensent Joël Broekaert gaf Bolenius, in 2015 uitgeroepen tot beste groenterestaurant, eerder al een negen en noemde die uitverkiezing „geheel terecht”. Vier restaurants verloren hun sterren omdat ze de deuren sloten. Drie raakten hun ster kwijt: Le Restaurant en het Amstelhotel-restaurant La Rive in Amsterdam, en Seinpost in Scheveningen. (NRC)