Europa League

Ajax loot Legia Warschau, AZ treft Olympique Lyon

Ajax neemt het in de eerste knock-outronde van de Europa League op tegen Legia Warschau, terwijl AZ maandag bij de loting werd gekoppeld aan Olympique Lyon. Ajax-coach Peter Bosz kan niet zeggen of Ajax met de Poolse tegenstander zwaar of licht heeft geloot. „Het is moeilijk in te schatten hoe Legia Warschau zich verhoudt tot de afgelopen tegenstanders van ons in de Europa League.” Legia incasseerde in de groepsfase van de Champions League 24 doelpunten, maar eindigde als derde in de poule dankzij een 1-0 zege op Sporting Lissabon. „Dat was verrassend”, vond Bosz. Ajax speelde in seizoen 2014-2015 al tegen Legia Warschau, ook in de zogenoemde ronde van 32. Ajax won thuis met

1-0, uit met 3-0. AZ speelde nooit eerder tegen Olympique Lyon. De zevenvoudig Franse kampioen werd dit jaar in de Champions League derde in een groep met Sevilla, Juventus en Dinamo Zagreb. Momenteel staat de ploeg vierde in de Franse competitie. Trainer John van den Brom sprak van een zware loting. „Franse ploegen hebben altijd veel loopvermogen en spelen met grote, sterke jongens. Bij Lyon voetballen een paar grote namen. Maar dat weet je, je hebt je niet voor niets gekwalificeerd voor de laatste 32.” De wedstrijden zijn op 16 en 23 februari. (ANP)

    • Rob Schoof