Duits voetbal

Robben en Bayern München maken indruk en nemen leiding Bundesliga over van RB Leipzig

Arjen Robben heeft zaterdag met Bayern München de koppositie in de Bundesliga overgenomen van RB Leipzig, dat de eerste nederlaag van het seizoen incasseerde. De gepromoveerde club ging tijdens de veertiende speelronde met 1-0 onderuit bij FC Ingolstadt 04, dat daardoor van de laatste plaats kwam. Leipzig speelde zwak en was geen schim van de ploeg die dit seizoen furore maakt in Duitsland. Bayern kende voor eigen publiek geen enkele moeite met VfL Wolfsburg en won met 5-0. Robben tekende op karakteristieke wijze voor de openingstreffer. Hij trok vanaf de rechterkant naar binnen en krulde de bal vanaf de punt van het strafschopgebied in de verre hoek. Op 21 december staan beide ploegen tegenover elkaar in München. (ANP)

    • Robert Hüsken