Beste buitenlandse film

‘Elle’ van Paul Verhoeven maakt kans op Golden Globe

Paul Verhoeven is met zijn film Elle genomineerd voor de Golden Globe Awards. De 78-jarige regisseur dingt mee naar de prijs voor beste buitenlandse film. Andere genomineerden zijn de Duitse film Toni Erdmann, het Franse Divines, het Chileense Neruda en de Iraanse film The Salesman. Ook hoofdrolspeler Isabelle Huppert maakt kans op een Golden Globe. Zij werd genomineerd voor beste actrice in een dramafilm.

De romantische musical La La Land sleepte de meeste nominaties binnen: zeven. De film werd onder meer genomineerd voor beste musical of comedy. Voor beste dramafilm maken onder meer oorlogsfilm Hacksaw Ridge en moderne western Hell or High Water kans.

Verhoevens Elle – de eerste Franstalige film van de regisseur – was ook een van de grote favorieten om de prijs voor beste film te krijgen tijdens de European Film Awards, zaterdag in het Poolse Wroclaw. Verhoevens film werd echter afgetroefd door Toni Erdmann. Elle is ook de Franse inzending voor de Oscars, maar daarvoor zijn de definitieve nominaties nog niet bekend.

De Golden Globes worden uitgereikt door de Hollywood Foreign Press Association (HFPA) en worden worden gezien als belangrijke graadmeter voor de Oscars. Op 8 januari wordt bekend of Verhoeven en Elle de prijs winnen. (NRC)

    • Auteur Onbekend