Bekijk hier de beste natuurfoto’s van National Geographic 2016

Bekijk de natuur door de lenzen van National Geographic’s beste natuurfotografen van het jaar. Onder hen een Nederlander: De jonge Jacob Kaptein wint eerste plek in de categorie Landschap.

'Struggle of Life'. Eerste Prijs: Landschap. Jacob Kaptein / National Geographic.

National Geographic heeft de winnaars van de jaarlijkse wedstrijd “Natuurfotograaf van het Jaar” bekendgemaakt. Greg Lecoeur uit Nice won de prijs voor de beste foto met’Sardine Run‘. Op de foto is de jaarlijkse sardinetrek langs de Zuid-Afrikaanse Wild Coast te zien. De sardines zijn een geliefde prooi voor verschillende dieren, waaronder dolfijnen en zeeleeuwen. Zeemeeuwen houden de school op veertig meter hoogte in de gaten om met tachtig kilometer per uur de sardientjes uit de zee te vissen.

De Nederlander Jacob Kaptein ontving de eerste prijs in de categorie Landschap. Zijn foto ‘Struggles of Life‘ heeft Kaptein gefotografeerd op de Veluwe in Gelderland. Daarover zei hij op National Geographic:

“Om de dynamiek van de natuur te herstellen moeten veel maatregelen worden getroffen. In de Leuvenumse beek heeft een natuurorganisatie geprobeerd de kwaliteit van de rivierbodem te verbeteren en het water binnen de oevers te houden. In de herfst regent het flink waardoor sommige delen van het bos overstroomd raken. Ooit zag ik een kleine beuk die probeerde te overleven in het water. Soms keerde ik terug naar deze plek om foto’s te maken. Op een avond waren alle omstandigheden ideaal [voor het maken van een goede foto].”

De prijswinnende foto’s zijn opgedeeld in vier categorieën: Dierenportretten, Landschap, Actie en Milieuproblematiek.

Winnaars National Geographic Natuurfotograaf 2016

Bekijk hier de top drie per categorie op een rijtje.

Bekijk hier alle inzendingen op de site van National Geographic.
    • Charisma Pical