Bij Twente is de lunch voor eigen rekening

Deal NRC bericht elke dag in de ‘Deal van de dag’ op basis van documenten uit Football Leaks uit de binnenwereld van het internationale voetbal. Vandaag: Luc Castaignos.


Artikel 2.1 Basissalaris 1.100.000 euro

Artikel 2.3 Eenmalige bonus 500.000 euro

Artikel 3.1 Premieregeling Een collectieve premieregeling voor competitiewedstrijden: 1.250 euro per behaald punt

Artikel 3.2 De club zal van de in artikel 3.1. genoemde premie gegarandeerd 100.000 euro per seizoen uitkeren

Artikel 3.3. Indien de club zich plaatst voor de groepsfase van de Champions League, ontvangt de speler een bonus van 250.000 euro

Artikel 6.4 Arbeidsongeschiktheid Een tegemoetkoming in de premie voor de ziektekostenverzekering

Artikel 11.1 Seizoenkaarten De speler krijgt de beschikking over twee seizoenkaarten

Artikel 12.1 Lease-auto De speler krijgt de beschikking over een lease-auto (indien de speler in het bezit is van een rijbewijs)

Artikel 12.1 Tankpas De speler zal voor een kilometrage van maximaal 25.000 per jaar een tankpas ontvangen (De tankpas mag slechts door Werknemer gebruikt worden voor de in dit artikel genoemde lease-auto)

Artikel 20.1 Tussentijdse beëindiging van de arbeidsovereenkomst Indien deze arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt beëindigd en sprake is van een transferbedrag van meer dan 6.500.000 euro ontvangt de speler een aandeel van 15 procent van het totale transferbedrag

Ondanks dat het bedrijfsresultaat in het seizoen 2011-2012 daalt met ruim 8,5 miljoen euro en de club in de rode cijfers duikt, heeft FC Twente er contractueel alles aan gedaan om Luc Castaignos warm te onthalen als hij op 30 juli 2012 zijn contract in Enschede ondertekent. De van Inter Milan overgenomen spits behoort op slag tot de absolute grootverdieners in de eredivisie. Het past bij de ronkende Twentse ambitie om structureel aansluiting te vinden bij de Nederlandse top.

Toch vraagt de volksclub ook van Castaignos een kleine financiële tegenprestatie. Voor de “verstrekte lunches” (artikel 4.2) houdt de club 45 euro (“netto per maand”) in.

Sportief maar zeker financieel gaat het met FC Twente na 2012 steeds harder bergafwaarts. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2014 hamert voorzitter Joop Munsterman dan ook op kostenbeheersing en tegelijkertijd het genereren van meer inkomsten. In het contract dat hij op 18 augustus van dat jaar sluit en ondertekent met de aangetrokken sterspeler Hakim Ziyech, blijkt waar Munsterman op doelt:

Artikel 4.2. Inhoudingen
: “In overleg met de spelersraad wordt 100 euro netto per maand ingehouden als bijdrage voor de verstrekte lunches.”

Luc Castaignos

FC Twente (tot zomer 2015)
Aanvaller
Clausule in het contract
In overleg met de Spelersraad wordt €45,- netto per maand als bijdrage voor de verstrekte lunchen ingehouden.

Uit het contract van Luc Castaignos