Veldrijden

Mathieu van der Poel solo naar zege in Druivencross

Veldrijder Mathieu van der Poel wint de Druivencross. Foto AFP
Veldrijder Mathieu van der Poel wint de Druivencross. Foto AFP

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zondag een indrukwekkende zege behaald in wat de Belgen de ‘moeder aller crossen’ noemen. Geheel tegen zijn gewoonte in begon de Nederlander kort na de start van de Druivencross in het Belgische Overijse aan een solo die hij volhield tot aan de finish. Het glibberige parcours, met heuveltjes en hindernissen, was de oud-wereldkampioen op het lijf geschreven. De Belgische wereldkampioen Wout van Aert probeerde de gehele race tevergeefs de kloof naar de Nederlander te overbruggen. Hij werd tweede, met bijna een minuut achterstand op Van der Poel. Zaterdag waren de rollen nog omgedraaid in Essen, waar Van Aert zegevierde in de GP Rouwmoer. Van der Poel reed in die wedstrijd al vroeg lek en kwam ook nog ten val, waardoor hij pas als zestiende arriveerde. In Overijse maakte hij die tegenvaller meer dan goed. (ANP)

    • Ward op den Brouw