Ten minste 160 doden door ingestorte kerk Nigeria

Volgens een lokale ziekenhuisdirecteur zal het dodental waarschijnlijk verder oplopen.

Beeld na de ramp in het Nigeriaanse Uyo.
Beeld na de ramp in het Nigeriaanse Uyo. Foto: Channels TV via AP

In de Nigeriaanse stad Uyo zijn zaterdag zeker 160 kerkgangers omgekomen nadat het dak van een kerkgebouw was ingestort. Volgens een lokale ziekenhuisdirecteur zal het dodental naar alle waarschijnlijkheid verder oplopen.

Het dak van de Reigners Bible Church International in het zuiden van Nigeria stortte rond 12.00 uur in. De kerk was nog in aanbouw en werklieden zouden de werkzaamheden aan het gebouw haastig hebben afgerond om op tijd klaar te zijn voor een ceremonie van zaterdag, meldt persbureau AP. Die dag zou priester Akan Weeks namelijk tot bisschop worden benoemd.

Op het moment dat het dak instortte, waren honderden mensen in de kerk aanwezig, onder wie Akan Weeks en ook gouverneur van de staat Akwa Ibom, Udom Emmanuel. Beiden overleefden de ramp. De gouverneur liet weten een onderzoek in te zullen stellen.

De kerk in de stad Uyo, in de zuidelijke Nigeriaanse deelstaat Akwa Ibom:

    • Etienne Verschuren