Te koop: voetbalclub

Te koop aangeboden, voor één euro en achttien cent. Zoveel kostte het omgerekend om de Engelse voetbalclub Basingstoke Town FC te kopen. Want terwijl er miljarden euro’s door de Premier League rollen, hebben clubs in lagere divisies moeite om rond te komen. En dus bedacht een supporter in het zuidelijke stadje Basingstoke een list. Met succes zo lijkt het. Het idee om de voetbalclub voor 99 pence op eBay te zetten heeft tot zoveel aandacht geleid dat de advertentie na ongeveer honderd biedingen, oplopend tot 66.000 pond (78.000 euro) aldus de BBC, is verwijderd. Onduidelijk is of de advertentie weer open wordt gesteld. De club, uitkomend in de zevende divisie van het Engelse voetbal, is op zoek naar een nieuwe eigenaar nu de oude baas Rafi Razzak na 25 jaar opstapt. Volgens Simon Hood, de supporter die zijn club op de digitale veilingssite zette, dreigt zijn club te verdwijnen als er geen nieuwe investeerder komt.

Volgens zijn eBay-advertentie is de club “tweedehands”. Wie bovendien er serieus over nadenkt de club te kopen, is gewaarschuwd: Basingstoke Town kan niet geretourneerd worden.

    • Sam de Voogt