Rico Verhoeven wint na blessure Badr Hari

Het prestigieuze gevecht in het Duitse Oberhausen kwam in de tweede ronde abrupt tot een einde na een armblessure van Hari.

Verhoeven troost zijn tegenstander Hari na diens opgave.
Verhoeven troost zijn tegenstander Hari na diens opgave. Foto: Robin Utrecht / ANP

Rico Verhoeven heeft zaterdag in het Duitse Oberhausen het prestigieuze kickboksgevecht Glory Collision gewonnen van Badr Hari. Hari moest in de tweede ronde opgeven met een blessure aan zijn arm. Het gevecht in de König-Pilsener-Arena, aangekondigd als het ‘kickboksgevecht van de eeuw’, werd zodoende niet wat ervan werd gehoopt.

De partij kon pas beginnen nadat het publiek tot kalmte was gemaand. Enkele Hari-fans bestormden zelfs de ring op het moment dat het gevecht op het punt stond van beginnen.

Lees ook de profielen van Badr Hari onstuimige knokker zonder angst en Rico Verhoeven de onbesproken kampioen

Tegen de verwachting in opende Hari beheerst. De 32-jarige Marokkaan had aangekondigd zijn vijf jaar jongere tegenstander in de eerste ronde knock-out te zullen slaan, maar leek in de eerste ronde niet voor de knock-out te gaan. De vechters leverden een gelijkopgaande eerste ronde af, waarin Hari licht de overhand leek te hebben.

In de tweede ronde kwam er abrupt een einde aan de partij, toen Hari na een ogenschijnlijk onschuldige slagenwisseling te veel last had van zijn arm om door te kunnen. Een dag later blijkt zijn arm gebroken te zijn, zo zegt zijn trainer Mike Passenier. Beide vechters kondigden direct na de partij aan een rematch te willen. Ook na het gevecht hield het rumoer op de tribunes aan:

Twitter avatar dennismeinema Dennis Meinema Jammer van het gevecht, maar een anticlimax was misschien wel de enige veilige manier om die zaal te ontladen vanavond #RICOvsBADR

Het eerste interview na afloop met winnaar Rico Verhoeven: