Brit opgepakt in onderzoek naar liquidatie Martin Kok

De 27-jarige man was in de buurt van Kok toen hij werd neergeschoten.

Martin Kok
Martin Kok Evert Elzinga/ANP

De politie heeft een 27-jarige Brit gearresteerd die mogelijk betrokken is bij de liquidatie van Martin Kok. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland. De man meldde zich zelf bij de politie.

Misdaadjournalist en ex-crimineel Kok werd donderdagavond laat doodgeschoten op een parkeerplaats bij een seksclub in Laren. De nu aangehouden man was in de buurt van Kok toen dat gebeurde. Wat precies zijn rol geweest zou zijn bij de moord is onduidelijk, maar de man is in ieder geval niet de schutter. De politie doet onderzoek.

Lees ook: Martin Kok stond met één been in de onderwereld

De 51-jarige Kok plaatste nieuws uit de onderwereld op zijn website vlinderscrime.nl. Hij gaf meerdere malen aan geen angst te hebben voor de mogelijke consequenties van zijn werkzaamheden, ondanks dat hij al eerder bedreigd werd en er een bom onder zijn auto werd gevonden. Voordat hij zijn site begon te runnen zat Kok zelf meerdere jaren in de gevangenis, onder andere voor mishandeling.