Man aangehouden in verband met ongeval A9

Bij het ongeval met een verkeersportaal kwam zaterdag een vrouw om het leven.

Hulpdiensten aan het werk op de A9.
Hulpdiensten aan het werk op de A9. Foto: ANP

De politie heeft zondag een man aangehouden in verband met een dodelijk ongeluk zaterdagmiddag op de A9 bij Amsterdam. Eén persoon kwam hierbij om het leven, ook raakte één persoon gewond.

De aangehouden man bestuurde één van de twee werkvoertuigen die bij het ongeval waren betrokken. De politie benadrukt dat de aanhouding standaardprocedure is en dat het onderzoek naar het ongeval nog in volle gang is.

Ongeval

Volgens Rijkswaterstaat reed een voertuig op een al afgesloten weghelft tegen een verkeersportaal, een constructie waar wegbewijzering en matrixborden aan hangen, dat vervolgens viel op twee voertuigen. De politie kon deze lezing zondag nog niet bevestigen. Een vrouwelijke bestuurder van een personenauto kwam bij het ongeluk om het leven. De chauffeur van een wagen die werd ingezet bij wegwerkzaamheden kwam bekneld te zitten, werd door de brandweer bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis. De persoon die is aangehouden zat in een ander werkvoertuig en raakte niet gewond.

Het ongeluk gebeurde bij de afslag Gaasperplas. De A9 werd in beide richtingen afgesloten. In de richting naar Amstelveen was de A9 vanwege wegwerkzaamheden al dicht. De weghelft waar geen wegwerkzaamheden plaatsvinden is inmiddels vrijgegeven.

Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat A9 Amstelveen►Diemen na knooppunt Holendrecht is vrij. Het onderzoek na een eerder ongeval is afgerond. Omleiding is ingetrokken #A9 L 8,0
    • Etienne Verschuren