Gouden beren 2017

Paul Verhoeven voorzitter jury Filmfestival Berlijn

In februari 2017 is Paul Verhoeven voorzitter van de jury van het belangrijke Berlijnse filmfestival waar filmers strijden om de Gouden Beer.

Paul Verhoeven is in februari 2017 voorzitter van de jury van de 67ste Berlinale, het belangrijke filmfestival van Berlijn. De jury beslist over de festivalprijzen, zoals de de Gouden en Zilveren Beren. Het voorzitterschap lijkt een bekroning van een uitstekend jaar, waarin de 78-jarige Nederlandse filmmaker zijn Franstalige film Elle zag gloriëren op het filmfestival Cannes en de bioscoop. De psychothriller met Isabelle Huppert is de Franse inzending voor de Oscars en gaat op 2 februari uit in Duitsland. Festivaldirecteur Dieter Kosslick van de Berlinale zegt blij te zijn met een juryvoorzitter die „in uiteenlopende genres filmde in zowel in Europa als Hollywood. De bandbreedte van zijn oeuvre spiegelt zijn creatieve, veelzijdige lef en zijn wil tot experimenteren.” Paul Verhoeven zelf betoonde zich vorige week op het festival van Marrakech blij dat na Frankrijk, waar zijn werk altijd al goed viel, nu ook de rest van de wereld hem nu ziet als een filmauteur met een eigen, zwartkomische signatuur. (NRC)