Engels voetbal

Chelsea schiet twee keer op doel en wint nipt

Chelsea en Arsenal hebben dit weekeinde het gat met de concurrenten in de Premier League vergroot. Nadat Arsenal via een 3-1 zege op Stoke City zaterdag even de koppositie had veroverd, passeerde Chelsea een dag later weer. Diego Costa maakte met een knappe goal de enige treffer van de wedstrijd tegen West Bromwich Albion. De Spaanse international is met twaalf treffers topscorer in Engeland. Chelsea had het hele duel verder maar één keer tussen de palen geschoten: een vrije trap van David Luiz. West Brom kwam ook maar tot één schot op doel.

Liverpool bleef op eigen veld op 2-2 steken tegen West Ham United. De ploeg heeft nu zes punten achterstand op Chelsea. Manchester City, de nummer vier, verloor bij Leicester City. Jamie Vardy had met drie goals een groot aandeel in de 4-2 zege.

Manchester United heeft zondag na drie gelijke spelen op rij in de Premier League weer gewonnen. De ploeg van coach José Mourinho versloeg Tottenham Hotspur met 1-0. Het enige doelpunt kwam op naam van Henrikh Mkhitaryan.

De Armeniër moest vijf minuten voor tijd per brancard het veld verlaten nadat hij ongelukkig terecht was gekomen. Daley Blind bleef het hele duel op de bank, terwijl bij Tottenham Vincent Janssen ontbrak vanwege een enkelblessure. United blijft zesde door de overwinning, maar bracht het verschil met nummer vijf Spurs terug tot drie punten. Southampton won, met Jordy Clasie en Virgil van Dijk in de basis, met 1-0 van Middlesbrough. De enige treffer werd gemaakt door Sofiane Boufal. Bij Middlesbrough speelde Marten de Roon het hele duel. (ANP)

    • Robert Hüsken