Zeker vijf doden na treinexplosie Bulgarije

Een goederentrein ontspoorde in het dorp Hitrino, vloog in brand en explodeerde. Twintig gebouwen zijn verwoest.

Zeven tankwagons zijn ontspoord en in brand gevlogen. Foto AP / Bulgaars ministerie van Binnenlandse Zaken

Bij een ongeluk met een goederentrein in Bulgarije zijn zaterdag zeker vijf doden en 25 gewonden gevallen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van de politie. De trein is ontspoord en ontploft. Ongeveer twintig gebouwen zijn verwoest.

De autoriteiten houden er rekening mee dat het dodental verder oploopt omdat nog zeker drie slachtoffers in kritieke toestand verkeren. Een groot deel van de slachtoffers heeft brandwonden opgelopen. Het ongeluk gebeurde bij Hitrino, een dorp met ongeveer achthonderd inwoners.

Zeker zeven tankwagons met LPG en propeen aan boord ontspoorden bij het station, raakten een elektriciteitskabel en vlogen in brand. Daarop ontstonden twee explosies. Zo’n 150 brandweermensen zijn op zoek naar overlevenden.

De plek van het ongeluk:

Foto AP / Bulgaars ministerie van Binnenlandse Zaken

    • Bastiaan Nagtegaal