In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
De kersverse gorillamoeder Changa Maidi met haar baby in de dierentuin van Münster. De verzorgers waren verbaasd over de geboorte want ze ontdekten de zwangerschap pas een dag van tevoren.
AP / Martin Meissner
Een jongen speelt met een papieren vliegtuigje bij de locatie van een vliegtuigcrash bij Abbotabad in Pakistan. Bij het ongeluk donderdag met het toestel van Pakistan International Airlines (PIA) kwamen alle 47 inzittenden om het leven.
Reuters / Faisal Mahmood
Door het windstille weer heeft Parijs deze week te maken met zogenoemde wintersmog. In een maatregel de luchtvervuiling te bestrijden werden deze week beperkingen voor het autoverkeer ingevoerd.
AFP / Thomas Samson
De Russische variant van de Kerstman, Ded Moroz, en zijn kleindochter Snegurochka (sneeuwmeisje), wachten op een slee op bezoekers voor een omgekeerd huis in het Royev Ruchey Park bij Krasnojarsk
Reuters / Ilya Naymushin
Een Afrikaanse migrant knielt op de weg nadat het hem gelukt is het grenshek tussen Marokko en de Spaanse enclave Ceuta te passeren.
Reuters / M. Martin
Militaire historici bij de herdenking van 75 jaar Pearl Harbor in Concord, New Hampshire.
AP / Jim Cole
Politie doet onderzoek bij het lichaam van de vermoorde Totoy Buenaventura in Manila. Hij is de zoveelste dode in de meedogenloze, door president Duterte aangemoedigde drugsoorlog in de Filipijnen.
Reuters / Czar Dancel
Demonstranten beschermen zich met gasmaskers tegen traangas bij protesten in Rio de Janeiro.
AFP / Yasuyoshi Chiba
De skyline van Dubai in de ochtendmist op maandagmorgen.
AFP / Rene Slama
Reddingswerkers bergen het lichaam van een migrant uit het water in Tajoura, ten oosten van Tripoli, Libië.
Reuters / Hani Amara
Een Indiase soldaat komt tevoorschijn uit een rookwolk bij een oefening in het centrum van Bangalore.
AP / Aijaz Rahi
Bij een zware aardbeving in de Indonesische provincie Atjeh zijn tenminste 97 mensen om het leven gekomen. Er zouden zeker 280 gebouwen verwoest of beschadigd zijn, waaronder 16 moskeeën. Zoals deze in Meuredu, Pidie Jaya.
Antara Foto / Irwansyah Putra / via Reuters
Op de Seine in Parijs was zondag de zevende editie van de Nautic SUP Paris Crossing, een wedstrijd voor staande roeiers.
AFP / Lionel Bonaventure
Libische milities hebben de stad Sirte, het laatste bolwerk van Islamitische Staat aan de Libische kust, na zeven maanden strijd heroverd.
Reuters / Ayman Sahely
Het Chinese ijsdanspaar Cheng Peng en Yang Jin in actie op de Grand Prix kunstschaatsen in Marseille.
AFP / Anne-Christine Poujoulat
Een fotograaf kijkt naar de sterrenhemel om de jaarlijkse Geminiden meteorenregen waar te nemen in Maira-vallei in Noord-Italië.
AFP / Marco Bertorello
De begrafenis van voormalig filmster en eerste minister van Tamil Nadu Jayalalithaa Jayaraman in Chennai, India.
Reuters / Adnan Abidi
Inwoners van Oost-Aleppo ontvluchten de gevechten in het district Bab al-Hadid. Het Syrische leger zegt 32 van de 40 buurten in Oost-Aleppo te hebben veroverd; in totaal zou 85 procent van de stad in handen zijn van het regime .
AFP / George Ourfalian
Jassim Mohammed en zijn bruid Amena Ali trouwen in het opvangkamp in Khazir voor ontheemden uit Mosul.
AP / Hadi Mizban
Ondanks sneeuwstormen gaan de protesten tegen de aanleg van de Dakota Access Pipeline door in het Oceti Sakowin kamp in het Standing Rock Sioux reservaat in Noord-Dakota.
Scott Olson / Getty Images / AFP