Dode na omvallen verkeersportaal op A9 bij Amsterdam-Zuidoost

De snelweg is in beide richtingen afgesloten. Op de A9 zijn wegwerkzaamheden bezig.

Hulpdiensten aan het werk op de A9. Foto ANP

Bij een ongeluk op de A9 tussen Amstelveen en Diemen zijn een dode en een gewonde gevallen. Een verkeersportaal, een constructie waar wegbewijzering en matrixborden aan hangen, viel op twee voertuigen. De bestuurder van een personenauto kwam daarbij om. De chauffeur van een wagen die werd ingezet bij wegwerkzaamheden kwam bekneld te zitten, is door de brandweer bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis, aldus een woordvoerder van de politie.

De A9 is in beide richtingen afgesloten, melden de politie en de ANWB. Het ongeluk gebeurde bij afslag Gaasperplas.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer #A9 in beide richtingen DICHT bij A’dam-Zuidoost. Het is helemaal misgegaan bij de werkzaamheden aldaar. Omrijden via A10.
Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Op de #A9 is een portaal op een auto gevallen. Gaasperdammerweg is nu (samen met de werkzaamheden) in beide richtingen DICHT.
Twitter avatar POL_Hoofdwegen Team Hoofdwegen A9 Li Gaasperdammerweg VOLLEDIG afgesloten ivm zeer zwaar ongeval. Als u in de file staat blijf aub in uw auto en maak ruimte voor hulp.

In de richting naar Amstelveen was de A9 wegens wegwerkzaamheden al dicht. Waarschijnlijk is een werkvoertuig op de al afgesloten weghelft tegen het portaal aangereden, zegt Rijkswaterstaat. Verder onderzoek door de politie en de arbeidsinspectie moet de oorzaak nog definitief bevestigen.

De A9 blijft richting Diemen waarschijnlijk nog tot 22.00 uur zaterdagavond gesloten. De wegwerkzaamheden liggen voorlopig stil.

Twitter avatar marczelfhier Mar© Ber©ht Verkeersportaal valt op A9 in Amsterdam-Zuidoost. Gewonden. https://t.co/8CZnq2syDS
    • Joram Bolle