Verenigd koninkrijk

83 verdachten en 98 voetbalclubs onder de loep in onderzoek kindermisbruik

De Britse autoriteiten hebben 83 mogelijke verdachten en 98 voetbalclubs in het vizier in het onderzoek naar kindermisbruik binnen het Britse jeugdvoetbal. Dat heeft de Raad van Nationale Politiechefs (NPCC) vrijdag bevestigd. Vorige maand traden enkele (oud-)voetballers naar buiten met verhalen dat zij als kind bij het jeugdvoetbal seksueel misbruikt zijn. Het misbruik blijkt zich volgens de NPCC op alle niveaus van het Britse voetbal te hebben voorgedaan, van „topclubs tot amateurploegen”. De leeftijd van de slachtoffers ten tijde van het misbruik loopt uiteen van zeven tot twintig jaar. Incidenten die de afgelopen weken bekend werden, deden zich voor tussen de late jaren zeventig en vroege jaren negentig. De Raad meldt dat politiemedewerkers door het hele land nog steeds telefoontjes van slachtoffers krijgen. De NPCC roept slachtoffers op zich te melden. De Engelse voetbalbond FA opende eind november al een onderzoek, nadat ex-voetballers over het misbruik hadden verteld. Eerder werd een meldpunt voor slachtoffers geopend, waarop al snel meer dan honderd telefoontjes binnenkwamen. (NRC)