Terrorismeverdachte opgepakt in Rotterdam

In zijn huis werd onder meer een afbeelding van een IS-vlag en contant geld gevonden.

Het wapen dat werd gevonden.
Het wapen dat werd gevonden. Foto OM

De politie heeft woensdag in Rotterdam een 30-jarige man aangehouden die wordt verdacht van terrorisme. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekendgemaakt. In zijn woning werden een AK-47 met twee bijbehorende volle magazijnen aangetroffen. Ook werd een schilderij met een afbeelding van een IS-vlag gevonden.

De politie startte een onderzoek naar de man na een tip van de AIVD. De Dienst Speciale Interventies (DSI), gespecialiseerd in terroristische dreiging, heeft hem opgepakt en zijn woning doorzocht. Daarbij werden naast de wapens en het schilderij ook vier dozen met “zeer explosief” illegaal vuurwerk gevonden, aldus het OM. Verder zijn mobiele telefoons en 1.600 euro cash in beslag genomen.

Voor zover bekend is er geen link met de arrestatie van een terrorismeverdachte in Rotterdam van vorige maand, of met een andere terrorismezaak. De man, met de Nederlandse nationaliteit, is vrijdag voorgeleid en voor twee weken in bewaring gesteld. Hij wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf.