Media

21st Century Fox wil Brits mediabedrijf Sky kopen

Mediabedrijf 21st Century Fox heeft een overnamebod gedaan op het Britse Sky. Dat heeft Sky vrijdag bekendgemaakt. Het bedrijf van Rupert Murdoch bezit al 39 procent van de aandelen en wil het bedrijf nu volledig overnemen. Het biedt 10,75 pond per aandeel, ruim een derde boven de slotkoers van Sky op donderdag. Daarmee betaalt 21st Century Fox ruim 11 miljard pond voor de aandelen Sky die het nog niet bezit.

Sky draaide in het afgelopen boekjaar omgerekend ruim 14 miljard euro omzet, en 1,9 miljard euro winst. Sky is met name in Groot-Brittannië actief met televisiezenders als Sky Sports en Sky News. 21st Century Fox is het bedrijf van Rupert Murdoch, en zit achter onder meer FOX Sports en National Geographic en de filmstudio 20th Century Fox. (NRC)