FC Groningen zet Roda JC simpel opzij

Het werd 2-0 in de Euroborg. Nummer zeventien Roda had de vorige zeven duels niet verloren.

Alexander Sørloth scoort de 2-0. Foto ANP

Roda heeft voor het eerst in acht wedstrijden weer verloren in de eredivisie. FC Groningen was thuis met 2-0 te sterk voor de Limburgers. Daardoor blijft Roda voorlaatste, Groningen maakt in ieder geval tijdelijk de sprong naar het linkerrijtje.

Al na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Mimoun Mahi maakte zijn vijfde doelpunt van het seizoen op aangeven van Ruben Jenssen. In de eerste helft bleef Groningen de betere ploeg, alleen in de laatste tien minuten voor rust wist Roda iets onder de druk van Groningen uit te komen, zonder dat het grote kansen opleverde.

In de tweede helft bleef Groningen domineren. In de 71ste minuut kon invaller Sørloth, twee minuten eerder in het veld gekomen voor de scorende Mahi, na een corner de 2-0 binnenschieten. Daarna miste Groningen nog enkele goede kansen. Kasper Larsen kopte net naast, zijn ploeggenoot Tibling ging alleen voor de keeper voor eigen succes terwijl een aantal ploeggenoten er beter voorstond.

    • Joram Bolle