‘De kinderen zien er soms uit als Pinterest-plaatjes’

Spitsuur Marnix Geus (41) en Nynke Geus-Van den Broek (34) waren al jaren collega’s toen tijdens een teamuitje de vonk oversloeg. Marnix had al twee kleine kinderen: „Volgend jaar wordt het nog gezelliger. Nynke is zwanger.”

Marnix: „Ik probeer in ieder geval tot zeven uur ’s ochtends in bed te blijven liggen. Maar vaak word ik al om vijf uur wakker.”

Nynke: „Hij is mijn persoonlijke wekker, elke dag. Soms denk ik wel eens: het zou niet verkeerd zijn om van de echte wekker wakker te worden.”

Marnix: „Ik word er zelf ook een beetje moe van hoor. Als ik een paar van die korte nachten heb gehad, val ik gemakkelijk om negen uur ’s avonds op de bank in slaap. Maar ik heb wel eens gehoord dat ieder mens slechts negentig heel productieve minuten op een dag heeft. Het kan zijn dat die bij mij ’s ochtends vroeg komen, werken gaat dan extra goed.”

Nynke: „We proberen de ochtend niet te hectisch te maken. Terwijl ik ga douchen maakt Marnix de kinderen wakker. Dan is het de kunst ze zo snel mogelijk aan het lachen te maken om hun ochtendhumeur te doorbreken.”

Marnix: „Als ze tempo maken mag de televisie ’s ochtends even aan. De kinderen kleden zichzelf aan, maar Nyn is wel heel erg met hun styling bezig. Ze zien er af en toe uit als Pinterest-plaatjes.”

Pats, boem

Nynke: „We kennen elkaar van werk, jarenlang waren we gewoon collega’s. Behalve dat ik hem een leuke inspirerende man vond, was er niets gaande. Maar opeens: pats, boem, na een teamuitje vier jaar geleden vond ik in hem de liefde van mijn leven. We hadden allebei een andere relatie, dus zaten er niet echt op te wachten. Het is een ingewikkeld traject geweest.”

Marnix: „Anderhalf jaar geleden zijn we getrouwd. We lijken heel erg op elkaar. We zijn ambitieus en enthousiast. Mensen vragen zich soms af of we elkaar wel genoeg af kunnen remmen, maar het voelt juist bevrijdend. Je herkent bepaalde patronen van elkaar, ook als je doordraaft. Ik heb van Nyn bijvoorbeeld geleerd minder te werken ’s avonds. Ik draai nu geen belachelijke hoeveelheid uren meer, al ben je als ondernemer in je hoofd wel altijd met je werk bezig.”

Nynke: „We zijn allebei ondernemer. Dat betekent dat we nooit uit staan, het gaat altijd over werk. We hebben allebei bovendien een hectisch schema. Ik ga tweewekelijks naar Antwerpen voor mijn werk, Marnix reist door het hele land om lezingen te geven over zijn boek. En dan sporten we ook nog veel: hockey, yoga, privétraining in het Sarphatipark.”

Cadeautjeskinderen

Marnix: „De kinderen zijn de helft van de tijd bij ons, de andere helft bij hun mama die hier vlakbij woont. Het liefste wil je ze de hele week bij je hebben. Vooral als we ze net weggebracht hebben en ze weer vijf nachten weg zijn, dan vind ik dat wel altijd even slikken. Nu merken we nog niet dat de kinderen het vervelend vinden, maar je weet niet of ze er op latere leeftijd meer last van krijgen. Dan moeten we misschien een ander ritme gaan vinden, om de week bijvoorbeeld.”

Nynke: „Ik ben een onwijze fan van kinderen. Ik noem ze mijn cadeautjeskinderen. Voor mij is het ook nooit een vraag geweest of ik het wel aankon. Ik heb zelfs van niemand uit mijn omgeving vragen erover gekregen.”

Marnix: „Ook voordat we verliefd werden was me opgevallen dat ze zo goed met kinderen kon omgaan. Dat vond ik altijd al geweldig.”

Nynke: „Het was in het begin wel spannend. Je wil het meteen heel goed doen. Maar ik had het ook makkelijk, hoor: Stella was nog heel klein, David had een fijne leeftijd. Met veel liefde en humor kom je heel ver, en de relatie met hun moeder is goed.”

Marnix: „Ze zijn ook dol op Nyn. Als ze thuiskomt springen ze op en doen ze de deur open. Volgend jaar wordt het nog gezelliger, dan komt er een klein kereltje bij. Nynke is zwanger.”

Eten afhalen

Nynke: „We koken weinig thuis. Ik kook denk ik twee of drie keer in de week. We hebben vaak zakelijke dinertjes of we hebben het gewoon te druk met andere afspraken en sport.”

Marnix: „We hebben allerlei afhaaltentjes in de buurt. We eten afgewisseld Thais, Indonesisch, sushi of Surinaams.”

Nynke: „De dagen dat we de kinderen hebben proberen we wel rustig samen te eten. Een vaste vraag aan de kinderen bij het avondeten is: ‘Wat is het leukste, en het stomste van de dag?’

Marnix: „Stella is nogal temperamentvol. Ze kan behoorlijk relschoppen. Dan moeten we haar een paar keer op de gang zetten, omdat ze anders geen zin in eten heeft. En als we de kinderen naar bed brengen beginnen ze meestal ook te keten. De oudste wil nooit in bad. Totdat hij erin zit, dan wil hij er niet meer uit.”

Nynke: „David leest nog even in bed, de regel is dat rond acht uur het licht uitgaat. We gebruiken een babyfoon, dan horen we nog een tijdje allerlei gezellige verhalen over en weer gaan.”

Disney-films

Nynke: „We hebben een schoonmaakster. Daar zijn we superblij mee, ze komt een keer in de week op vrijdag langs. Dan is het een feest om thuis te komen. We kunnen er beiden een teringzooi van maken, maar hebben er allebei vaak ook opeens genoeg van en ruimen dan op.”

Marnix: „Een hotelkamer laten we ook altijd meteen ontploffen.”

Nynke: „Het is sowieso nooit helemaal strak, we hebben overal gezellige troepjes liggen. In het weekend houden we ervan thuis uitgebreid te ontbijten en lekkere dingen te maken.”

Marnix: „We hebben allebei een sociale baan, dus proberen in het weekend zo min mogelijk vast te leggen. Vrijdag starten we het weekend door bioscoopje te spelen met de kinderen.”

Nynke: „Lichten uit, pyjama aan, met z’n vieren onder een dekbed Disneyfilms kijken.”