WK kortebaan

Gemengde estafetteploeg zwemt op 4x50 vrij in nationaal record naar zilver

De Nederlandse gemengde estafetteploeg heeft woensdag bij de WK kortebaan in Canada zilver gewonnen op de 4x50 meter vrij, in een nationaal record van 1.29,82 minuut. Jesse Puts, Nyls Korstanje, Ranomi Kromowidjojo en Maaike de Waard moesten alleen Rusland voor zich dulden. Het gemengde kwartet bezorgde Nederland de tweede medaille op het WK, na het brons van de estafettezwemsters dinsdag op de 4x100 vrij. Dankzij een sterk optreden van Kromowidjojo dook slotzwemster De Waard als eerste het water in voor de laatste 50 meter, maar zij werd gepasseerd door Rozalija Nasretdinova. Kromowidjojo en De Waard wonnen dinsdag met Maud van der Meer en Marrit Steenbergen brons op de 4x100 vrij. Kromowidjojo staat vanavond in de finale van de 100 meter vrij. Regerend wereldkampioene Femke Heemskerk ontbreekt vanwege een lange rustpauze. (NRC)

    • Rob Schoof