Venezuela Bij toerbeurt gaan slapen

Foto Rodrigo Abd/AP

Sucre, aan de kust van Venezuela, had tot voor kort een bloeiende visindustrie en herbergde de vierde tonijnvissersvloot ter wereld. De economische crisis in de door de lage olieprijs getroffen staat heeft daar echter een eind aan gemaakt. Nu gebruiken veel werkloze schippers hun boten voor piraterij, waarmee ze de nog actieve vissers terroriseren. Er zijn inmiddels zo veel arrestaties verricht, dat de politiecellen overvol zitten en de verdachten er bij toerbeurt moeten slapen, zoals die Cumaná – waar deze foto, onderdeel van een grote serie, vorige maand is genomen. De overbevolking in de cellen heeft een verlammend effect op de politie: omdat er geen plaats meer is voor de arrestanten, gaan ze nauwelijks nog op jacht naar de piraten.

    • Marnix de Bruyne