Man die op Most Wanted-lijst stond opgepakt in Amsterdam

De man wordt ervan verdacht in Groot-Brittannië ontucht gepleegd te hebben met een zesjarig meisje.

Foto Koen van Weel / ANP

De politie heeft in Amsterdam een man aangehouden die ervan verdacht wordt in 2008 ontucht gepleegd te hebben met een minderjarige in Groot-Brittannië. Het gaat om een 41-jarige man van Portugese afkomst, zo meldt de politie in een bericht.

De man zou een meisje van zes jaar hebben aangerand in East-Sussex. De Britse politie was al langere tijd naar hem op zoek. Een doorbraak in het onderzoek kwam, toen de verdachte op 30 november op de lijst kwam te staan van de meest gezochte Europese criminelen van misdaadbestrijdingsorganisatie Europol.

De organisatie had toen net het idee gevat om elke dag tot Kerstmis een gezochte crimineel te tonen aan de hand van een online adventskalender. Iemand herkende de man daarop en dat leidde de politie naar een horecagelegenheid in Amsterdam. Daar werd verschillende keren geobserveerd alvorens de man opgepakt werd. Volgens persbureau AP was de man werkzaam als kok in de horecagelegenheid.

    • Maarten Back