Lange file bij Hoenderloo na dodelijk ongeluk

De automobilist is over de vangrail gevlogen. De verkeersdiensten adviseren om te rijden via Barneveld.

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto Lex van Lieshout / ANP

Op de A50 bij Hoenderloo is donderdagochtend bij een eenzijdig ongeluk een automobilist om het leven gekomen. Dat melden de politie en de verkeersdiensten. De snelweg richting Arnhem was urenlang afgesloten, waardoor een file ontstond die meer dan een uur vertraging opleverde.

Automobilisten uit de richting van Apeldoorn kregen het advies om te rijden via de A1, A30 en A12. Rond 08.00 uur werd de snelweg weer vrijgegeven.

De snelweg is afgesloten voor de berging van het wrak en het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Op foto’s is te zien dat de auto bij het ongeluk over de vangrail is geschoten. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekendgemaakt, omdat de familie nog geïnformeerd moet worden.

    • Bastiaan Nagtegaal