Feyenoord-Fenerbahçe

Dick Advocaat start met Robin van Persie in Kuip

Robin van Persie heeft donderdagavond een basisplaats bij Fenerbahçe in de Europese confrontatie met zijn oude club Feyenoord. Trainer Dick Advocaat kondigde aan dat de 33-jarige Rotterdammer, die doorbrak bij Feyenoord, zal beginnen in de Kuip. „Robin speelt weer met ontzettend veel plezier, dat straalt hij ook uit op de training.”

De Turkse club kan zich in Rotterdam een kleine nederlaag permitteren. Fenerbahçe voert groep A van de Europa League aan en gaat ook door naar de knock-outfase als het met één doelpunt verschil verliest. Advocaat: „Toch spelen we met het sterkste elftal dat ik op dit moment kan formeren.”

Feyenoord moet met twee goals verschil winnen om zeker te zijn van plaatsing voor de volgende ronde. Dinsdagavond werd bekend dat het contract van coach Giovanni van Bronckhorst met twee seizoenen is verlengd – het huidige contract liep tot eind dit seizoen. Van Bronckhorst: „We zijn op de goede weg met Feyenoord. Het verlengen van mijn contract geeft alleen maar extra energie om de komende jaren zo verder te gaan en stappen te blijven zetten.” (ANP)

    • Rob Schoof