Toon Hermans en Louis Andriessen

Muziekbibliotheek van Muziekcentrum van de Omroep wordt digitaal

De muziekbibliotheek van het Muziekcentrum van de Omroep wordt weer beschikbaar. Deze muziekcollectie, één van de grootste van Europa, moest in 2013 wegens bezuinigingen zijn deuren sluiten. Sindsdien was de collectie niet meer toegankelijk. Nu heeft de Stichting Omroep Muziek in samenwerking met de gemeente Hilversum een plan gemaakt voor de toekomst van de muziekbibliotheek. Mede dankzij een nieuwe subsidie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wordt de collectie weer beschikbaar. De bibliotheek bevat onder andere de originele bladmuziek van Toon Hermans en Harry Bannink, werken van moderne componisten als Hanns Eisler en Louis Andriessen en originele arrangementen van The Ramblers en het VARA Dansorkest. De collectie zal onder andere gecatalogiseerd en gedigitaliseerd worden. Vanaf 2020 moet de volledige collectie volgens de Stichting Omroep Muziek voor iedereen digitaal toegankelijk zijn. (NRC)

    • Diederik Huffels