Recensie

Schubert verrijst energiek

Klassiek

Andreas Staier | Daniel Sepec | Roel Dieltiens Franz Schubert, Piano Trios

Uniek en ongeëvenaard is zij, de tedere melancholie van Schubert. Zoals in de Nocturne in Es-groot met zijn onder de huid kruipende mineurmodulaties. Fortepianist Andreas Staier ontrolt hier kraakheldere arpeggio’s, en steeds is zijn spel sprankelend en vertellend. Staier ging voor deze cd met Pianotrio’s opus 99 en 100 een gelukkige alliantie aan met violist Daniel Sepec en cellist Roel Dieltiens. Hun Schubert is authentiek en meeslepend. Voor wie een fluwelige, romantische trioklank zoekt, is dit niet dé uitvoering. Maar het zijn juist de gefocuste energie, integriteit en intelligente vertelkracht van dit trio die je onweerstaanbaar meezuigen in Schuberts stemmingswisselingen, gevoelserupties en weer uit de as verrijzende levenslust.