Passagiersschip zinkt voor kust Jemen

Er waren meer dan zestig mensen aan boord van het schip.

De Indische Oceaan, waar het schip verdween

Voor de kust van Jemen is een passagiersschip gezonken met meer dan zestig mensen aan boord, melden de persbureaus Reuters en AP op basis van de autoriteiten in het land.

Het contact met het schip ging verloren toen het zich zo’n 40 kilometer van de eindbestemming, het eiland Socotra, bevond. Het is onduidelijk wanneer dat precies was. Het schip zou volgens The New York Times al op zaterdag zijn uitgevaren uit de stad Al Mukalla. AP zegt dat de ramp vijf dagen geleden heeft plaatsgevonden.

Een aantal van de opvarenden zou zijn gered. De gouverneur van de regio Hadramout, waarvandaan het schip vertrok, spreekt over twee mensen die de ramp hebben overleefd. AP meldt dat er inmiddels vijf mensen gered zijn. Er wordt nog steeds gezocht naar overlevenden. De regering heeft de Saoedische coalitie, die meevecht aan de regeringszijde in het land tegen een opstand van Houthi-rebellen en die ook op zee aanwezig is, gevraagd om te helpen bij de ramp.

Het eiland Socotra is sinds de burgeroorlog in Jemen alleen nog bereikbaar per boot. Vluchten zijn geschrapt. Wie naar het eiland wil is voor het grootste deel aangewezen op vrachtschepen.