Muziekbibliotheek digitaal

De muziekbibliotheek van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum wordt weer beschikbaar. Deze muziekcollectie, één van de grootste van Europa, moest in 2013 wegens bezuinigingen zijn deuren sluiten. Sindsdien was de collectie niet meer toegankelijk. Nu heeft de Stichting Omroep Muziek in samenwerking met de gemeente Hilversum een plan gemaakt voor de toekomst van de muziekbibliotheek. Mede dankzij een nieuwe subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt de collectie weer beschikbaar. De bibliotheek is een grote collectie met onder andere originele bladmuziek van Toon Hermans en Harry Bannink, werken van moderne componisten als Hanns Eisler en Louis Andriessen en originele arrangementen van The Ramblers en het VARA Dansorkest. De collectie zal onder andere gecatalogiseerd en gedigitaliseerd worden. Vanaf 2020 moet de volledige collectie voor iedereen digitaal toegankelijk zijn.