Minderjarigen opgepakt voor bosbranden Tennessee

Bij de branden kwamen veertien mensen om het leven en raakten 1.700 gebouwen beschadigd.

De restanten van een steakhouse in de Amerikaanse staat Tennessee na de bosbranden.
De restanten van een steakhouse in de Amerikaanse staat Tennessee na de bosbranden. Foto Mark Humphrey / AP

Twee minderjarigen zijn woensdag in de Amerikaanse staat Tennessee opgepakt voor de bosbranden die vorige maand in de staat aan veertien mensen het leven hebben gekost en waarbij 1.700 gebouwden beschadigd raakten. Dat meldt persbureau AP op basis van de Amerikaanse autoriteiten.

Het tweetal is in staat van beschuldiging gesteld voor de brand die begon op 23 november aan de rand van het natuurpark Smoky Mountains. Het vuur verspreidde zich onder andere naar de plaats Gatlinburg die geëvacueerd werd en waar de brand grote schade aanrichtte.

Lees ook: Een brandweerman, maar dan nog net iets heldhaftiger

De minderjarigen zijn afkomstig uit Tennessee, maar komen niet uit Sevier County, het gebied waar de brand woedde. Momenteel worden ze vastgehouden in een jeugdgevangenis. Verdere informatie over de zaak kon de politie niet geven, omdat het onderzoek nog steeds loopt. De autoriteiten zeggen daarom dat ze meer arrestaties niet uitsluiten.

De brand begon aan de rand van het natuurpark Smoky Mountains:

Bosbrand na bosbrand

In Tennessee woedden het afgelopen jaar al 1.400 bosbranden. De politie vermoedt dat ongeveer de helft is aangestoken. Eerder deze week hield de politie ook al een verdachte aan in verband met de branden. De 24-jarige man kan een celstraf krijgen van maximaal zes jaar en een boete van 3.000 dollar.