Recensie

Recensie Uit eten

Kantoorhumor met alcohol

Office Christmas Party, over een kerstborrel die volledig ontaardt, lijkt een anti-kerstkomedie. De grappen over hedendaagse bedrijfscultuur zijn onderhoudend. Maar ze gaan verloren tussen met alcohol overgoten flauwe kantoorhumor. ●●●

De rendieren drinken uit de bedrijfstoiletten en er belandt coke in de sneeuwmachine. Office Christmas Party, over een kerstborrel die volledig ontaardt, lijkt een anti-kerstkomedie. Maar de vet aangezette moraal van de film blijft erg trouw aan het seizoen: mensen zijn belangrijker dan omzet. Clay (T.J. Miller) slaagt er niet om zijn tak van het familiebedrijf 12 procent winst te laten maken. Zijn zus (Jennifer Aniston), CEO, dreigt zijn kantoor te sluiten. De redding: een grote, nieuwe opdrachtgever.

Om een vertegenwoordiger te overtuigen, beslissen Clay en rechterhand Josh (Jason Bateman) een uitzinnige borrel te organiseren. De grappen over hedendaagse bedrijfscultuur waarin winstpercentages steeds hoger moeten, werkfeestjes vooral niet té leuk mogen zijn en politieke correctheid overheerst, zijn onderhoudend. Maar ze gaan verloren tussen met alcohol overgoten flauwe kantoorhumor.