Golf

Deen Thomas Bjørn wordt captain van Europa in Ryder Cup

De Deense golfer Thomas Bjørn fungeert in 2018 als captain van het Europese team in de prestigieuze strijd met de Verenigde Staten om de Ryder Cup. De Europeanen willen op Le Golf National, de baan nabij Parijs, de titel terug die ze dit jaar moesten afstaan aan de Amerikanen. Bjørn (45) won de Ryder Cup als speler in 1997, 2002 en 2014 en ook drie keer als vicecaptain. De winnaar van vijftien toernooien op de Europese Tour beschikt over een schat aan ervaring. Bjørn speelde al veertien keer op de Franse golfbaan waar in 2018 om de Ryder Cup wordt gestreden. Naast drie deelnames als speler aan het toernooi, was hij ook vier keer als vicecaptain betrokken bij de Europese ploeg. Hij werd dinsdag door een panel van vijf prominenten, onder wie zijn voorganger Darren Clarke en José María Olazábal, gekozen tot captain voor 2018. (ANP)