EK in Zweden

Handbalsters winnen tweede duel ruim van Polen

De Nederlandse handbalsters hebben dinsdag op het EK in Zweden met een dikke overwinning op Polen belangrijke punten verdiend. Oranje won in Kristianstad met 30-21. De formatie van de nieuwe bondscoach Helle Thomsen redde met de zege tevens het gezicht na de pijnlijke nederlaag in de eerste groepswedstrijd tegen Duitsland. De eerste helft verliep al voorspoedig tegen Polen, dat ook al dik had verloren van Frankrijk. De nummer vier van de afgelopen Spelen in Rio en nummer twee van het afgelopen WK vond gemakkelijk het net, maar was ook slordig. Bij rust leidde Nederland met 14-11. In tegenstelling tot het duel met Duitsland raakte de ploeg nu niet de weg kwijt en scoorde er in de tweede helft lustig op los. Lois Abbingh en Michelle Goos waren de topschutters met vijf treffers. Tess Wester blonk uit op doel. (ANP)

    • Rob Schoof