Dortmund speelt gelijk bij Real en sluit af als groepshoofd

FC Porto gaf Leicester City een pak slaag en is door naar de volgende ronde, net als Sevilla dat bij Olympique Lyon gelijkspeelde.

Dortmund sleepte er woensdag op het laatste moment een gelijkspel uit tegen Real Madrid.
Dortmund sleepte er woensdag op het laatste moment een gelijkspel uit tegen Real Madrid. Foto: Javier Soriano / AFP

Door een doelpunt van Marco Reus in de 88ste minuut, heeft Borussia Dortmund uit bij Real Madrid met 2-2 gelijkgespeeld. Dankzij het gelijkspel sluit Dortmund de groepsfase van de Champions League af als groepshoofd. Real Madrid blijft tweede.

In dezelfde groep, groep F, won Legia Warschau thuis knap met 1-0 van Sporting Lissabon en plaatste zich zo voor de Europa League. Nederlanders Bas Dost en Marvin Zeegelaar, die bij Sporting in de basis startten, zijn uitgeschakeld in Europa.

In groep E stelde Tottenham Hotspur thuis, in een directe confrontatie met concurrent CSKA Moskou, plaatsing voor de Europa League veilig: 3-1. Bayer Leverkusen, al geplaatst voor de volgende ronde, won thuis met 3-0 van AS Monaco, dat ook al verzekerd was van Champions League voetbal na de winterstop.

In groep G haalde FC Porto in eigen huis uit tegen het al geplaatste Leicester City: 5-0. De Portugezen stelden hiermee de tweede plaats in de groep veilig. FC Kopenhagen, dat uit bij Club Brugge met 0-2 won, gaat verder in de Europa League.

Juventus en Sevilla zijn de twee teams uit Groep H die doorgaan naar de volgende ronde. Juventus, al geplaatst, won thuis met 2-0 van Dinamo Zagreb. Sevilla had aan een doelpuntloos gelijkspel uit bij Olympique Lyon genoeg voor plek twee. De Fransen gaan door naar de Europa League.

    • Etienne Verschuren