Pechtold trekt een grens en zegt excuses alleen niet te accepteren

„Ik trek vandaag een grens. Hoe oneens je het ook met me bent, doodsbedreigingen zijn niet normaal.” Dat zei D66-leider Alexander Pechtold dinsdag voor het gerechtshof in Leeuwarden, waar het hoger beroep diende om een doodsbedreiging aan zijn adres door een 51-jarige verdachte. In september 2015 werd Pechtold via Facebook bedreigd door een man uit het Groningse Woldendorp: „Pechtold, je moet n kopschot hebben.” Hij had hier een afbeelding van een vuurwapen aan toegevoegd.

De man werd begin dit jaar vrijgesproken maar het Openbaar Ministerie ging tegen de uitspraak in beroep. De verdachte bood dinsdag zijn excuses aan, maar Pechtold verklaarde tegenover het gerechtshof dat hij niet wil dat de man wegkomt met de bedreiging. Uitspraak volgt op 20 december. (NRC)