Recensie

Cd doet Prince geen recht

Pop

Prince 4Ever

Aan het oeuvre van Prince valt weinig te bederven, afgezien van een liefdeloze verpakking. En liefdeloosheid steekt de kop op bij de nieuwe compilatie van zijn hits. Want dit 4Ever, uitgebracht door Warner Music - die hem tot ‘slaaf’ had gemaakt (en waar hij in 1996 vertrok) - presenteert een keuze die hem geen recht doet. Nummers van ná 1993 ontbreken, de volgorde is gehusseld en liedjes als ‘The Ballad Of Dorothy Parker’ ontbreken, ten gunste van het schraal klinkende ‘Gotta Stop’. Op het album staat één niet eerder uitgebracht nummer. ‘Moonbeam Levels’ werd opgenomen in 1982, toen Prince werkte aan 1999. Het is een mooi contemplatief lied met zwaarmoedige tekst: ‘Please send all your moonbeam levels 2 me/ I’m lookin’ 4 a better place 2 die’.

    • Hester Carvalho