Overname

Brussel stemt in met overname LinkedIn door Microsoft

Microsoft mag van LinkedIn overnemen, zo maakte EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) dinsdag bekend. Wel zijn er voorwaarden gesteld. Zo moet Microsoft computerproducenten en -distributeurs vrij laten om LinkedIn niet op Windows te installeren. Ook moeten softwareontwikkelaars voor concurrerende netwerksites toegang kunnen krijgen tot gegevens die in de Microsoft-cloud zijn opgeslagen.

In een toelichting stelt Vestager: ''Een groeiend aantal Europeanen schrijft zich in op professionele sociale netwerken. Die zijn belangrijk voor het contact met en de interactie tussen beroepsgenoten en om een nieuwe loopbaan te vinden. Op deze manier blijven ze de vrije keuze van netwerken houden."

Wereldwijd heeft LinkedIn zo'n 400 miljoen 'leden', van wie 6 miljoen in Nederland. (ANP)