Ontvoerders Nunspeet gaven zich uit voor politieagenten

Dat zei de politie dinsdagavond in Opsporing Verzocht.

De politie doet onderzoek naar de ontvoering in Nunspeet
De politie doet onderzoek naar de ontvoering in Nunspeet Ginopress/ANP

De vier mannen die afgelopen vrijdag in Nunspeet een 53-jarige man ontvoerden gaven zich uit als politieagenten. Dat heeft de politie dinsdagavond gemeld in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De ontvoering van de man uit Doornspijk vond vrijdagochtend rond half elf ‘s ochtends plaats op de Oenenburgweg, middenin het Veluwse stadje. De gekidnapte man kwam uren later, om negen uur ‘s avonds, te voet terug bij zijn huis nadat hij in de buurt van het Brabantse Drunen op een afgelegen plek werd vrijgelaten. De politie wil weinig kwijt over wat er in de tussentijd gebeurd is, maar meldt wel dat de man bedreigd is.

De auto van de ontvoerders, een zwarte BMW, werd op de avond van de ontvoering brandend teruggevonden in het Brabantse Overlangel. De Mercedes van het slachtoffer werd maandag na een tip teruggevonden in Putten.

Lees ook: Ontvoerde man Nunspeet meldt zich bij politie

De politie doet verder onderzoek. Daarbij wordt onder andere de grote hoeveelheid camerabeelden van locaties waar de ontvoerders mogelijk zijn langsgereden geanalyseerd. Ook wordt gekeken naar motieven voor de ontvoering.